Sunday, July 30, 2017

(Swedish) Iranian Asylum Seeker Caught Building 400kg Bomb…

Misstänkt iransk terrorist gripen i Småland – försökte köpa 400 kilo konstgödsel

Publicerad 29 juli 2017 kl 18.21
INRIKES. En 38-årig man har gripits i Småland misstänkt för att ha försökt bygga en bomb. Mannen, som har iranskt ursprung, ska envist ha försökt köpa 400 kilo konstgödsel för bombtillverkning, skriver Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Dela/skriv ut

29
Det var den 18 juli som Säkerhetspolisen grep en 38-årig man i Nässjö i Småland och som sedan häktades misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
Brottsmisstankarna gäller från den 1 april i år och framåt. Förundersökningen är dock belagd med sekretess och det har varit oklart exakt varför mannen, som har iranskt ursprung men både svenskt och afghanskt meddborgarskap, greps.
Nu uppger italiensk antiterrorpolis att mannen är misstänkt för att ha försökt tillverka en bomb.
Det var den italienska polisen som varnade Säpo för att mannen vid flera tillfällen försökt köpa 400 kilo konstgödsel via nätet för bombtillverkning.
Konstgödsel var det som till exempel Anders Behring Breivik använde när han sprängde en bomb vid regeringskvarteret i Oslo 2011.
– Insatsen har gjorts utifrån vårt uppdrag att förhindra att allvarliga brott begås och den har skett i nära samverkan med lokal polis, säger Åsa Nilsson, chef för utredningsenheten vid Säkerhetspolisen.
Säkerhetspolisen håller i förundersökningen som leds av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.
– Vår uppgift är att skydda demokratin och rikets säkerhet och det är därför vi håller i förundersökningen, har Karl Melin, pressekreterare på Säpo, tidigare sagt till SVT.
Mannen är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han nekar till brott.

No comments:

MSIBAA HUU, SANAMU YA NDAMA "NG'OMBE" WA DHAHABU KWENYE QURAN ALIKOROMA MOOOO MOOOO KAMA NG'OMBE ALIE HAI

Katika Kurani, tunapata mchwa wanaozungumza kwenye Sura 27:18-19, tazama mazungumzo ya Suleiman na ndege wa Hoopoe kwenye Sura 27:20-28 na h...

TRENDING NOW